Sinds de corona uitbraak zien we dat steeds minder mensen met het vliegtuig op vakantie gaan. Mensen die nog besluiten om deze zomer weg te gaan, kiezen dan vaak een vakantie waar ze met de auto kunnen komen, zodat ze ieder moment ook weer terug naar huis kunnen gaan. Wil je deze zomer naar het buitenland? Wij geven je wat tips om je een goede vakantie te laten hebben.

Tip 1 – Reisadvies

In deze tijden is het enorm belangrijk dat je het reisadvies in de gaten houdt. Zorg dat je weet naar wat voor gebied je gaat en welke maatregelen hier worden genomen om het coronavirus tegen te gaan. Zo weet je zeker dat je geen telleurstellingen hebt.

Tip 2 – Vertrek dag

Welke dag je op vakantie gaat is ook komende zomer erg belangrijk. Zo zijn er bepaalde drukke dagen, die je het beste kan vermijden. Rij nooit weg op de zwarte zaterdagen, maar kies rustigere dagen uit.

Tip 3 – Controleer je autoverzekering

Als het goed is is jouw autoverzekering geldig in heel Europa. Echter is het altijd handig om je dekking te controleren voordat je vertrekt. Wanneer je toch een andere verzekering wilt, kan je jouw autoverzekering vergelijken met andere verzekeringen voordat je vertrekt.

Tip 4 – Verplichte accessoires

In een aantal Europese landen ben je verplicht om bepaalde items in je auto mee te nemen, zoals een gevarendriehoek en een veiligheidsjasje. Naast dit zijn er ook landen die een verbanddoos ver een alcoholtest verplichten. Kijk goed wat jouw vakantiebestemming als verplichte accessoires heeft om boetes en gezeik te voorkomen.